Her kommer opskriften på en lækker og nærende greenie:

Ingredienser:

2 håndfulde frossen spinatblade

1 kiwi

1 skive ananas

1/2 banan

Kommes i en blender med havremælk til ønsket konsistens. Jeg laver denne grenie tyk og cremet.

Kommes i en skål og toppes med chiafrø, soyacrispies, hampefrø, cacaonips og ristede hasselnødder.

Toppings er fra Vangsgaard Treat og kan varmt anbefales..

Er mættende og giver din krop fornyet styrke og energi 🙂

En lækker og smagfuld opskrift på sød kartoffelsuppe med toppings – kommer her 🙂
Ingredienser:
1 stor sød kartoffel eller 3-4 små – skæres i tern.
1 løg – skæres i tern
2 fed hvidløg – skæres i mindre stykker
Sådan gøres det nemt:
Svits løg og hvidløg i smør – skal ikke tage farve. Svits herefter sød kartoffel i nogle minutter, mens du rører.
Herefter kommes vand i gryden, indtil det dækker ingredienserne. Tilfør 1 tsk bouillon og 1-2 dl røde linser og kog det hele mørt.
Jeg kommer herefter det i en blender og tilfører vandet fra gryden efter behov og til ønsket konsistens. Jeg ønsker min suppe tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
Jeg serverer mine supper med lækre toppings.
Her har jeg brugt grøn pesto, revet rødbede, spirer og persille.
En fryd for øjet og en mættende og nærende ret 🙂
MUMS – siger jeg bare..
Rigtig god fornøjelse!

Jeg er vild med smoothies og din krop elsker dem også!

Her kommer en gul en af slagsen.

Sådan gøres det nemt:

Kom mango, ananas, 1 pære, 1/2 banan og spæd op med havremælk til ønsket konsistens.

Jeg laver dem mere som grød og spiser dem med ske.

Som toppings har jeg brugt den anden 1/2 banan og min helt egen musli – se opskrift her på siden.

Den er super flot i farven og er frisk i smagen 🙂

Mango og ananas har jeg på frost, så det er nemt…

Måske noget for dig?

 

Der florerer så mange lækre opskrifter på de sociale medier.

Jeg fandt denne hos Sissel Møller / greenrunners.

Jeg blev fanget af denne opskrift, da den indeholder de lækre søde kartofler, som jeg meget fan af.

Her kommer den lette opskrift:

  • 250 g sød kartoffel – kogt
  • 6 store medjoul dalder
  • 1 æg
  • 50 g havregryn – blendet i minihakker til mel
  • 4 spsk kakao
  • 4 spsk ahornsirup
  • 1/2 tsk salt
  • 4 stk mørk chokolade
  • 2 håndfuld mandler

Sådan gøres det nemt:

Blend havregryn til mel. Tilsæt dadler og sød kartoffel og blend. Vend resten af ingredienserne i til en klistret dej.

Kom dejen i muffinsforme og bag i 20-25 min ved 200 grader.

MUMS – de smager SÅ godt!

På de sociale medier følger jeg mange, som har de samme interesser som jeg.

Jeg fandt på @Kristina.hoffmann en opskrift på lækre veganske snickers og den opskrift MÅTTE jeg bare prøve.

De blev så gode, at jeg gerne vil anbefale opskriften til andre, som bliver lidt nostalgisk ved at tænke på snickers fra vores ungdom.

Så SÆT bare igang!

Og de er nemme at lave.

Du skal bruge:

  • 60 g peanutbutter
  • 4 tsk ahornsirup
  • 30 g kværnede havregryn (havremel)
  • 20 bløde dadler, uden sten
  • lidt vand
  • 1 tsk vaniljepulver – jeg brugte en vaniljestand
  • 1 tsk salt
  • 60 g saltet peanuts
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gøres det nemt:

Bland peanutbutter, sirup og havregryn godt sammen i en skål. Mos det sammen i et lille fad med bagepapir i bunden. Det bliver bunden af dine snickers.

Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i foodprocessoren sammen med lidt vand. Køres til ensartet masse sammen med vanilje og salt.

Kom massen ovenpå dejen til bunden og dine peanuts efterfølgende. Stil på frys i mindst 2 timer.

Smelt chokoladen i vandbad. Skær dine knickers ud i mundrette stykker og hæld den smeltede chokolade ud over dine barer.

Stilles koldt og måske endda på frost.

MUMS og god fornøjelse 🙂

Så er de her!

Alle mine K-modeller.

K-modellen er den visuelle tallerkenmodel, som jeg altid bruger i mine kostvejledninger.

Brug K-modellen – når du skal sammensætte dine måltider. På denne måde opnår du et stabilt blodsukker samt et stabilt energiniveau og overskud i hverdagen. Du kan også bruge den i forbindelse med et vægttab.

De er en del af OPTIMALKOST livsstilen.

En livsstil med fokus på SUNDHED, hvormed vi styrker krop og sind med sund og nærende mad.

Find mine K-modeller i butik-smuk og find den, som du bedst kan lide.

De vil hænge SÅ FINT i DIT køkken.

Mange smil

Heidi

 

Salat med spidskål.

Her kommer en af de nemme opskrifter.

Du skal bruge følgende:

  • 1/2 – 1 spidskål – alt efter størrelse
  • 1 avokado
  • 1/2 håndfuld mandler
  • 1/2 håndfuld valnødder

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gøres det nemt:

Spidskålen snittes i små stykker. Blandes med avokadoen, som er skåret i mindre stykker og de hakkede mandler og valnødder.

Bland dressingen og hæld den hen over salaten. Lad salaten trække 1/2 time inden servering.

SÆT IGANG!

Der florerer så mange lækre opskrifter på de sociale medier.

Her kommer en af dem..

Jeg følger Cathrine Yoga på de sociale medier og jeg er vild med de fleste af hendes opskrifter.

Opskriften på disse romkugler er en af hendes.

Peanutbutter bliver flittigt brugt herhjemme af min ældste datter, og hun bruger det til alt muligt.

Her er det kommet i romkuglerne. Det giver en total lækker smag.

Vil du prøve – så kommer opskriften her.

Du skal bruge:

  • 75 g friske dadler uden sten
  • 2 modne bananer
  • 2 spsk glutenfri havregryn
  • 2 spsk kakaopulver
  • 100 g mandelmel (mandlerne køres i minihakker til mel)
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk rom aroma

Overtræk:

  • mørk chokolade, men jeg bruge kokosmel

Sådan gøres det nemt:

  • Bland mandelmel, bananer, dadler (skåret i mindre stykker), kakaopulver, havregryn, peanutbutter samt rom arena fint i en foodprocessor.
  • lad trøffel-massen hvile i køleskabet i 15 minutter.
  • form massen til store/mindre trøffel-kugler, dyb dem i smeltet chokolade eller rul dem i kokosmel eller andet.
  • føles masse for våd – så tilsæt mere havregryn. Er dejen for tør – så tilsæt lidt vand.

Opbevares koldt i tætsluttet låg. Kan også nemt fryses.

Rigtig god fornøjelse.

 

Jeg er vild med FOOD PREPPING..

PREPPING er engelsk slang for forberedelse og dermed også en livsstil, som vi alle kan drage nytte af.

Denne livsstil kan hjælpe dig til at leve lidt sundere – lidt nemmere, spare dig penge og undgå madspild. Alle elementer, som giver MENING i en travl og hektisk hverdag, som vi alle hver især oplever i dag.

Du kan food preppe på forskellige niveauer.

I sin reneste form tilbereder du alle ugens måltider om søndagen, så du kun på selve dagen skal tilberede det sidste eller blot opvarme.

Du kan forberede dig med at være lidt på forkant. Du kan gøre grøntsager klar til brug. Tilberede lidt af hvert, som du bruger i løbet af ugen fx. hummus eller pestoer. Når du tilbereder din aftensmad, så tilbered lidt ekstra, som du kan bruge dagen efter. Køb stort ind, så du altid har dine basisvarer i huset. Find nogle yndlingsopskrifter, som du altid kan ty til, når travlheden indtræder.

Gør det NEMT for dig! Og lige på det punkt, er vi meget forskellige. Så find det, som giver MENING for dig og det, som gør DIN hverdag lettere og sundere.

Jeg er ret vild med råkost. Det er nemt at tilberede og jeg kan sætte mange forskellige fødevarer til. Her er det revet gulerødder tilsat græskarkerner (de kan dog ikke lige ses på dette billede). Dagen efter tilsatte jeg blot saften fra nogle mandariner, som trængte til at blive spist. Jeg brugte min uundværlige citruspresser i den forbindelse.

En ny lækker ret.

Rigtig god fornøjelse med DIN helt egen food prepping.

Mange smil

Heidi

Når motivationen svigter…

Hvorfor skal det være så svært at leve sundt – når nu det er det, som jeg vil?

Hvorfor svigter motivationen?

Sker der forandringer i hverdagen med sygdom eller travlhed, så bliver vi udfordret på vores vaner…

…også de gode vaner.

Det er bare ikke til at forstå, at det kan være så svært at holde fast i den sunde livsstil, når nu – at det er DET, som jeg vil.

MEN:

Det er HELT NORMALT og DU er derfor HELT normalt!

Men det er også derfor, at jeg aldrig anbefaler, at et vægttab skal være motivationsfaktoren…

….motivationsfaktoren skal være, at JEG vil have det godt og spise MAD, som styrker krop og sind.

At jeg ikke er ligeglad med, hvad jeg putter i munden.

Sådan kan jeg leve ca 90 % af tiden og det er helt fornuftigt og SÅ fint..

Brug de sidste 10 % til at spise noget af det, som DU godt kan lide. Altså måske ikke pålægschokoladen i æsken… Men måske noget af det, som er mindre sundt.. eller noget af det usunde. Det kan fx være et stykke kage. Her kan prioriteringen være, at såfremt jeg spiser kage, så skal den gerne være hjemmebagt! Skal jeg spise chokolade, så skal den altså være den gode af slagsen og så videre!

Min pointe er også, at det ikke behøver at være enten eller..

Der er noget midt imellem..

DU fejler ikke, hvis du slækker lidt på det.

Det vigtigste for MIG er, at jeg selv bestemmer, hvad jeg spiser og at det ikke er min krop, som bestemmer.
Det holder jeg fast i hver dag!

Det giver MENING for mig.

Hvad giver MENING for dig?

Mange smil
Heidi