OPTIMALKOST bowle.

Jeg er vild med simpel sundhed og sund fastfood.

Min OPTIMALKOST bowle hører ind under disse begreber.

OPTIMALKOST bowlen kan du variere i uendeligheder.

Tag udgangspunkt i K-modellen, hvor halvdelen af din tallerken skal fyldes med grønt. Dernæst skal du have en håndfuld protein, 2 spsk af det sunde fedt og evt. 1 håndfuld kulhydrat. Her bruger jeg quinoa som kulhydratkilde. Den er jeg ret vild med, da den er fuld af næring, er glutenfri og næsten uden stivelse. Men ofte tilbereder jeg min bowle uden kulhydrat. Det kan min mave nemlig godt lide (og mit blodsukker). Udelader du kulhydratkilden, så spis gerne lidt mere protein.

Jeg bruger ofte pestoer til mine salater. De giver smag til maden og er gode kilder til fedt!

En lækker tallerken, når din sundhed skal være simpel..

 

Ristede kikærter:

1 dåse kikærter
1 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk sød paprika eller røget paprika
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk urtesalt (jeg bruger den fra A. Vogel)

Skyl kikærterne og tør dem i et rent klæde. Vend kikærterne godt i olie og derefter krydderierne.

Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i 175 grader varmluft i 20-30 min til de ristede kikærter er lækre og sprøde – vend dem evt. undervejs i bagningen.

Opbevares tørt og tætsluttet låg.

Brug dem som snack i dine salater..

Kilde: Valdemarsro

Lækre burgerboller – helt uden hvedemel..

4 -6 burgerbolle

4 æg 1 1 blomme til pensling
1,5 dl. hytteost
30 g smeltet ost
1,5 dl hjemmelavet mandelmel
0,7 dl kokosfibre
0.5 dl sesamfrø + til drys
2-3 tsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

Opvarm ovnen til 190 grader. Blend æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen til den er jævn med elpiskeren. Lad dejen hvile i 10 minutter.

Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir. Klap bollerne flade, så de er ca 1 cm høje. Pensl med sammenfisket æggeblomme og drys med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 min til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Kilde: Opskrift af Jane Faerber

Her kommer opskriften på en lækker og nærende greenie:

Ingredienser:

2 håndfulde frossen spinatblade

1 kiwi

1 skive ananas

1/2 banan

Kommes i en blender med havremælk til ønsket konsistens. Jeg laver denne grenie tyk og cremet.

Kommes i en skål og toppes med chiafrø, soyacrispies, hampefrø, cacaonips og ristede hasselnødder.

Toppings er fra Vangsgaard Treat og kan varmt anbefales..

Er mættende og giver din krop fornyet styrke og energi 🙂

En lækker og smagfuld opskrift på sød kartoffelsuppe med toppings – kommer her 🙂
Ingredienser:
1 stor sød kartoffel eller 3-4 små – skæres i tern.
1 løg – skæres i tern
2 fed hvidløg – skæres i mindre stykker
Sådan gøres det nemt:
Svits løg og hvidløg i smør – skal ikke tage farve. Svits herefter sød kartoffel i nogle minutter, mens du rører.
Herefter kommes vand i gryden, indtil det dækker ingredienserne. Tilfør 1 tsk bouillon og 1-2 dl røde linser og kog det hele mørt.
Jeg kommer herefter det i en blender og tilfører vandet fra gryden efter behov og til ønsket konsistens. Jeg ønsker min suppe tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
Jeg serverer mine supper med lækre toppings.
Her har jeg brugt grøn pesto, revet rødbede, spirer og persille.
En fryd for øjet og en mættende og nærende ret 🙂
MUMS – siger jeg bare..
Rigtig god fornøjelse!

Jeg er vild med smoothies og din krop elsker dem også!

Her kommer en gul en af slagsen.

Sådan gøres det nemt:

Kom mango, ananas, 1 pære, 1/2 banan og spæd op med havremælk til ønsket konsistens.

Jeg laver dem mere som grød og spiser dem med ske.

Som toppings har jeg brugt den anden 1/2 banan og min helt egen musli – se opskrift her på siden.

Den er super flot i farven og er frisk i smagen 🙂

Mango og ananas har jeg på frost, så det er nemt…

Måske noget for dig?

 

Der florerer så mange lækre opskrifter på de sociale medier.

Jeg fandt denne hos Sissel Møller / greenrunners.

Jeg blev fanget af denne opskrift, da den indeholder de lækre søde kartofler, som jeg meget fan af.

Her kommer den lette opskrift:

  • 250 g sød kartoffel – kogt
  • 6 store medjoul dalder
  • 1 æg
  • 50 g havregryn – blendet i minihakker til mel
  • 4 spsk kakao
  • 4 spsk ahornsirup
  • 1/2 tsk salt
  • 4 stk mørk chokolade
  • 2 håndfuld mandler

Sådan gøres det nemt:

Blend havregryn til mel. Tilsæt dadler og sød kartoffel og blend. Vend resten af ingredienserne i til en klistret dej.

Kom dejen i muffinsforme og bag i 20-25 min ved 200 grader.

MUMS – de smager SÅ godt!

På de sociale medier følger jeg mange, som har de samme interesser som jeg.

Jeg fandt på @Kristina.hoffmann en opskrift på lækre veganske snickers og den opskrift MÅTTE jeg bare prøve.

De blev så gode, at jeg gerne vil anbefale opskriften til andre, som bliver lidt nostalgisk ved at tænke på snickers fra vores ungdom.

Så SÆT bare igang!

Og de er nemme at lave.

Du skal bruge:

  • 60 g peanutbutter
  • 4 tsk ahornsirup
  • 30 g kværnede havregryn (havremel)
  • 20 bløde dadler, uden sten
  • lidt vand
  • 1 tsk vaniljepulver – jeg brugte en vaniljestand
  • 1 tsk salt
  • 60 g saltet peanuts
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gøres det nemt:

Bland peanutbutter, sirup og havregryn godt sammen i en skål. Mos det sammen i et lille fad med bagepapir i bunden. Det bliver bunden af dine snickers.

Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i foodprocessoren sammen med lidt vand. Køres til ensartet masse sammen med vanilje og salt.

Kom massen ovenpå dejen til bunden og dine peanuts efterfølgende. Stil på frys i mindst 2 timer.

Smelt chokoladen i vandbad. Skær dine knickers ud i mundrette stykker og hæld den smeltede chokolade ud over dine barer.

Stilles koldt og måske endda på frost.

MUMS og god fornøjelse 🙂

Så er de her!

Alle mine K-modeller.

K-modellen er den visuelle tallerkenmodel, som jeg altid bruger i mine kostvejledninger.

Brug K-modellen – når du skal sammensætte dine måltider. På denne måde opnår du et stabilt blodsukker samt et stabilt energiniveau og overskud i hverdagen. Du kan også bruge den i forbindelse med et vægttab.

De er en del af OPTIMALKOST livsstilen.

En livsstil med fokus på SUNDHED, hvormed vi styrker krop og sind med sund og nærende mad.

Find mine K-modeller i butik-smuk og find den, som du bedst kan lide.

De vil hænge SÅ FINT i DIT køkken.

Mange smil

Heidi

 

Salat med spidskål.

Her kommer en af de nemme opskrifter.

Du skal bruge følgende:

  • 1/2 – 1 spidskål – alt efter størrelse
  • 1 avokado
  • 1/2 håndfuld mandler
  • 1/2 håndfuld valnødder

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gøres det nemt:

Spidskålen snittes i små stykker. Blandes med avokadoen, som er skåret i mindre stykker og de hakkede mandler og valnødder.

Bland dressingen og hæld den hen over salaten. Lad salaten trække 1/2 time inden servering.

SÆT IGANG!