Jeg glæder mig helt vildt…

…til at kunne præsentere min helt egen klub OPTIMALKOST.

Covid-19 har indtaget vores land og vores dagligdag er fyldt op med restriktioner. Om vi vil det eller ej, så synes jeg, at vi skal prøve at se muligheder i denne hverdag istedet for begrænsninger.

Det er til tider svært – men ikke umuligt. Og vi må også godt være træt af vores situation – det er helt ok.

Efter den første tvangslukning af min virksomhed – så er jeg begyndt at tænke mere i online tiltag.

Så Klub OPTIMALKOST har længe ligget på tegnebrættet. Men det er til tider sådan med mig – eller faktisk ret ofte – jeg skal altså lige have lidt tid til at reflektere, mærke og føle efter, hvad det hele lige skal gå ud på!

Men nye onlinetiltag er kommet i min klinik. Og de er kommet for at blive!

Formålet med OPTIMALKOST livsstilen er:

At skabe et rum og fællesskab, hvor vi giver sundheden plads til at udfolde sig.

Et rum og fællesskab, hvor vi hjælper hinanden med at holde fokus på sundheden i vores travle hverdag.

Et rum og fællesskab, hvor vi kan sætte ord på de svære ting og emner.

OPTIMALKOST livsstilen giver dig mulighed for at opnå en krop i balance og dermed også at komme igennem overgangsalderen samt finde din krop efter graviditet.

OPTIMALKOST livsstilen er desuden til dig, som ønsker:

  • En sund hverdag
  • Fokus på DIN sundhed
  • At optimere din træning
  • Et varigt vægttab
  • Mere energi og overskud
  • Mere velvære i hverdagen
  • At forebygge livsstilssygdomme
  • At komme godt igennem overgangsalder
  • At finde din krop efter graviditet
  • At få det godt med dig selv og din krop
  • At få en velfungerende mave – for ALTID

Og men ikke mindst, så er klubben til dig, som tidligere har modtaget en personlig kostvejledning og som ønsker at blive ved med at leve efter principperne eller til dig, som bare er vild med SUNDHED.

Klub OPTIMALKOST kommer til at indeholde lidt af hvert!

Materialet kommer til at ligge i Simplero og vi har også en fælles facebook gruppe, hvor vi skaber et mere synligt fællesskab. DET er jeg nemlig ret VILD med!

Jeg mangler bare lige det sidste – inden jeg kan tilbyde dig et medlemsskab.

Og priserne kommer også lige om lidt 🙂

Jeg håber, at DU vil med på rejsen og sætte DIG SUNDHED på dagsordenen?

Mange smil

Heidi

Her kommer opskriften på en lækker og nærende greenie:

Ingredienser:

2 håndfulde frossen spinatblade

1 kiwi

1 skive ananas

1/2 banan

Kommes i en blender med havremælk til ønsket konsistens. Jeg laver denne grenie tyk og cremet.

Kommes i en skål og toppes med chiafrø, soyacrispies, hampefrø, cacaonips og ristede hasselnødder.

Toppings er fra Vangsgaard Treat og kan varmt anbefales..

Er mættende og giver din krop fornyet styrke og energi 🙂

En lækker og smagfuld opskrift på sød kartoffelsuppe med toppings – kommer her 🙂
Ingredienser:
1 stor sød kartoffel eller 3-4 små – skæres i tern.
1 løg – skæres i tern
2 fed hvidløg – skæres i mindre stykker
Sådan gøres det nemt:
Svits løg og hvidløg i smør – skal ikke tage farve. Svits herefter sød kartoffel i nogle minutter, mens du rører.
Herefter kommes vand i gryden, indtil det dækker ingredienserne. Tilfør 1 tsk bouillon og 1-2 dl røde linser og kog det hele mørt.
Jeg kommer herefter det i en blender og tilfører vandet fra gryden efter behov og til ønsket konsistens. Jeg ønsker min suppe tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
Jeg serverer mine supper med lækre toppings.
Her har jeg brugt grøn pesto, revet rødbede, spirer og persille.
En fryd for øjet og en mættende og nærende ret 🙂
MUMS – siger jeg bare..
Rigtig god fornøjelse!

Jeg er vild med smoothies og din krop elsker dem også!

Her kommer en gul en af slagsen.

Sådan gøres det nemt:

Kom mango, ananas, 1 pære, 1/2 banan og spæd op med havremælk til ønsket konsistens.

Jeg laver dem mere som grød og spiser dem med ske.

Som toppings har jeg brugt den anden 1/2 banan og min helt egen musli – se opskrift her på siden.

Den er super flot i farven og er frisk i smagen 🙂

Mango og ananas har jeg på frost, så det er nemt…

Måske noget for dig?

 

Der florerer så mange lækre opskrifter på de sociale medier.

Jeg fandt denne hos Sissel Møller / greenrunners.

Jeg blev fanget af denne opskrift, da den indeholder de lækre søde kartofler, som jeg meget fan af.

Her kommer den lette opskrift:

  • 250 g sød kartoffel – kogt
  • 6 store medjoul dalder
  • 1 æg
  • 50 g havregryn – blendet i minihakker til mel
  • 4 spsk kakao
  • 4 spsk ahornsirup
  • 1/2 tsk salt
  • 4 stk mørk chokolade
  • 2 håndfuld mandler

Sådan gøres det nemt:

Blend havregryn til mel. Tilsæt dadler og sød kartoffel og blend. Vend resten af ingredienserne i til en klistret dej.

Kom dejen i muffinsforme og bag i 20-25 min ved 200 grader.

MUMS – de smager SÅ godt!

På de sociale medier følger jeg mange, som har de samme interesser som jeg.

Jeg fandt på @Kristina.hoffmann en opskrift på lækre veganske snickers og den opskrift MÅTTE jeg bare prøve.

De blev så gode, at jeg gerne vil anbefale opskriften til andre, som bliver lidt nostalgisk ved at tænke på snickers fra vores ungdom.

Så SÆT bare igang!

Og de er nemme at lave.

Du skal bruge:

  • 60 g peanutbutter
  • 4 tsk ahornsirup
  • 30 g kværnede havregryn (havremel)
  • 20 bløde dadler, uden sten
  • lidt vand
  • 1 tsk vaniljepulver – jeg brugte en vaniljestand
  • 1 tsk salt
  • 60 g saltet peanuts
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gøres det nemt:

Bland peanutbutter, sirup og havregryn godt sammen i en skål. Mos det sammen i et lille fad med bagepapir i bunden. Det bliver bunden af dine snickers.

Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i foodprocessoren sammen med lidt vand. Køres til ensartet masse sammen med vanilje og salt.

Kom massen ovenpå dejen til bunden og dine peanuts efterfølgende. Stil på frys i mindst 2 timer.

Smelt chokoladen i vandbad. Skær dine knickers ud i mundrette stykker og hæld den smeltede chokolade ud over dine barer.

Stilles koldt og måske endda på frost.

MUMS og god fornøjelse 🙂

Så er de her!

Alle mine K-modeller.

K-modellen er den visuelle tallerkenmodel, som jeg altid bruger i mine kostvejledninger.

Brug K-modellen – når du skal sammensætte dine måltider. På denne måde opnår du et stabilt blodsukker samt et stabilt energiniveau og overskud i hverdagen. Du kan også bruge den i forbindelse med et vægttab.

De er en del af OPTIMALKOST livsstilen.

En livsstil med fokus på SUNDHED, hvormed vi styrker krop og sind med sund og nærende mad.

Find mine K-modeller i butik-smuk og find den, som du bedst kan lide.

De vil hænge SÅ FINT i DIT køkken.

Mange smil

Heidi

 

Salat med spidskål.

Her kommer en af de nemme opskrifter.

Du skal bruge følgende:

  • 1/2 – 1 spidskål – alt efter størrelse
  • 1 avokado
  • 1/2 håndfuld mandler
  • 1/2 håndfuld valnødder

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gøres det nemt:

Spidskålen snittes i små stykker. Blandes med avokadoen, som er skåret i mindre stykker og de hakkede mandler og valnødder.

Bland dressingen og hæld den hen over salaten. Lad salaten trække 1/2 time inden servering.

SÆT IGANG!

Der florerer så mange lækre opskrifter på de sociale medier.

Her kommer en af dem..

Jeg følger Cathrine Yoga på de sociale medier og jeg er vild med de fleste af hendes opskrifter.

Opskriften på disse romkugler er en af hendes.

Peanutbutter bliver flittigt brugt herhjemme af min ældste datter, og hun bruger det til alt muligt.

Her er det kommet i romkuglerne. Det giver en total lækker smag.

Vil du prøve – så kommer opskriften her.

Du skal bruge:

  • 75 g friske dadler uden sten
  • 2 modne bananer
  • 2 spsk glutenfri havregryn
  • 2 spsk kakaopulver
  • 100 g mandelmel (mandlerne køres i minihakker til mel)
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk rom aroma

Overtræk:

  • mørk chokolade, men jeg bruge kokosmel

Sådan gøres det nemt:

  • Bland mandelmel, bananer, dadler (skåret i mindre stykker), kakaopulver, havregryn, peanutbutter samt rom arena fint i en foodprocessor.
  • lad trøffel-massen hvile i køleskabet i 15 minutter.
  • form massen til store/mindre trøffel-kugler, dyb dem i smeltet chokolade eller rul dem i kokosmel eller andet.
  • føles masse for våd – så tilsæt mere havregryn. Er dejen for tør – så tilsæt lidt vand.

Opbevares koldt i tætsluttet låg. Kan også nemt fryses.

Rigtig god fornøjelse.

 

Jeg er vild med FOOD PREPPING..

PREPPING er engelsk slang for forberedelse og dermed også en livsstil, som vi alle kan drage nytte af.

Denne livsstil kan hjælpe dig til at leve lidt sundere – lidt nemmere, spare dig penge og undgå madspild. Alle elementer, som giver MENING i en travl og hektisk hverdag, som vi alle hver især oplever i dag.

Du kan food preppe på forskellige niveauer.

I sin reneste form tilbereder du alle ugens måltider om søndagen, så du kun på selve dagen skal tilberede det sidste eller blot opvarme.

Du kan forberede dig med at være lidt på forkant. Du kan gøre grøntsager klar til brug. Tilberede lidt af hvert, som du bruger i løbet af ugen fx. hummus eller pestoer. Når du tilbereder din aftensmad, så tilbered lidt ekstra, som du kan bruge dagen efter. Køb stort ind, så du altid har dine basisvarer i huset. Find nogle yndlingsopskrifter, som du altid kan ty til, når travlheden indtræder.

Gør det NEMT for dig! Og lige på det punkt, er vi meget forskellige. Så find det, som giver MENING for dig og det, som gør DIN hverdag lettere og sundere.

Jeg er ret vild med råkost. Det er nemt at tilberede og jeg kan sætte mange forskellige fødevarer til. Her er det revet gulerødder tilsat græskarkerner (de kan dog ikke lige ses på dette billede). Dagen efter tilsatte jeg blot saften fra nogle mandariner, som trængte til at blive spist. Jeg brugte min uundværlige citruspresser i den forbindelse.

En ny lækker ret.

Rigtig god fornøjelse med DIN helt egen food prepping.

Mange smil

Heidi