Sker der forandringer i hverdagen med sygdom eller travlhed, så bliver vi udfordret på vores vaner…
…også de gode vaner.
Det er bare ikke til at forstå, at det kan være så svært at holde fast i den sunde livsstil, når nu – at det er DET, som jeg vil.
MEN:
Det er HELT NORMALT og DU er derfor HELT normalt!
Men det er også derfor, at jeg aldrig anbefaler, at et vægttab skal være motivationsfaktoren…
….motivationsfaktoren skal være, at JEG vil have det godt og spise MAD, som styrker krop og sind.
At jeg ikke er ligeglad med, hvad jeg putter i munden.
Sådan kan jeg leve ca 90 % af tiden og det er helt fornuftigt og SÅ fint..
Brug de sidste 10 % til at spise noget af det, som DU godt kan lide. Altså måske ikke pålægschokoladen i æsken… 🙂 Men måske noget af det, som er mindre sundt.. eller noget af det usunde. Det kan fx være et stykke kage. Her kan prioriteringen være, at såfremt jeg spiser kage, så skal den gerne være hjemmebagt! 🙂 Skal jeg spise chokolade, så skal den altså være den gode af slagsen og så videre!
Min pointe er også, at det ikke behøver at være enten eller..
Der er noget midt imellem..
DU fejler ikke, hvis du slækker lidt på det.
Det vigtigste for MIG er, at jeg selv bestemmer, hvad jeg spiser og at det ikke er min krop, som bestemmer.
Det holder jeg fast i hver dag!
Det giver MENING for mig.
Hvad giver MENING for dig?
Mange smil
Heidi
“ROMKUGLER” med peanutbutter
Der florerer så mange lækre opskrifter på de sociale medier.
Her kommer en af dem..
Jeg følger Cathrine Yoga på de sociale medier og jeg er vild med de fleste af hendes opskrifter.
Opskriften på disse romkugler er en af hendes.
Peanutbutter bliver flittigt brugt herhjemme af min ældste datter, og hun bruger det til alt muligt.
Her er det kommet i romkuglerne. Det giver en total lækker smag.
Vil du prøve – så kommer opskriften her.
Du skal bruge:
Overtræk:
Sådan gøres det nemt:
Opbevares koldt i tætsluttet låg. Kan også nemt fryses.
Rigtig god fornøjelse.
FOOD PREPPING
Jeg er vild med FOOD PREPPING..
PREPPING er engelsk slang for forberedelse og dermed også en livsstil, som vi alle kan drage nytte af.
Denne livsstil kan hjælpe dig til at leve lidt sundere – lidt nemmere, spare dig penge og undgå madspild. Alle elementer, som giver MENING i en travl og hektisk hverdag, som vi alle hver især oplever i dag.
Du kan food preppe på forskellige niveauer.
I sin reneste form tilbereder du alle ugens måltider om søndagen, så du kun på selve dagen skal tilberede det sidste eller blot opvarme.
Du kan forberede dig med at være lidt på forkant. Du kan gøre grøntsager klar til brug. Tilberede lidt af hvert, som du bruger i løbet af ugen fx. hummus eller pestoer. Når du tilbereder din aftensmad, så tilbered lidt ekstra, som du kan bruge dagen efter. Køb stort ind, så du altid har dine basisvarer i huset. Find nogle yndlingsopskrifter, som du altid kan ty til, når travlheden indtræder.
Gør det NEMT for dig! Og lige på det punkt, er vi meget forskellige. Så find det, som giver MENING for dig og det, som gør DIN hverdag lettere og sundere.
Jeg er ret vild med råkost. Det er nemt at tilberede og jeg kan sætte mange forskellige fødevarer til. Her er det revet gulerødder tilsat græskarkerner (de kan dog ikke lige ses på dette billede). Dagen efter tilsatte jeg blot saften fra nogle mandariner, som trængte til at blive spist. Jeg brugte min uundværlige citruspresser i den forbindelse.
En ny lækker ret.
Rigtig god fornøjelse med DIN helt egen food prepping.
Mange smil
Heidi
Når motivationen svigter
Når motivationen svigter…
Hvorfor skal det være så svært at leve sundt – når nu det er det, som jeg vil?
Hvorfor svigter motivationen?
Sker der forandringer i hverdagen med sygdom eller travlhed, så bliver vi udfordret på vores vaner…
…også de gode vaner.
Det er bare ikke til at forstå, at det kan være så svært at holde fast i den sunde livsstil, når nu – at det er DET, som jeg vil.
MEN:
Det er HELT NORMALT og DU er derfor HELT normalt!
Men det er også derfor, at jeg aldrig anbefaler, at et vægttab skal være motivationsfaktoren…
….motivationsfaktoren skal være, at JEG vil have det godt og spise MAD, som styrker krop og sind.
At jeg ikke er ligeglad med, hvad jeg putter i munden.
Sådan kan jeg leve ca 90 % af tiden og det er helt fornuftigt og SÅ fint..
Brug de sidste 10 % til at spise noget af det, som DU godt kan lide. Altså måske ikke pålægschokoladen i æsken… 🙂 Men måske noget af det, som er mindre sundt.. eller noget af det usunde. Det kan fx være et stykke kage. Her kan prioriteringen være, at såfremt jeg spiser kage, så skal den gerne være hjemmebagt! 🙂 Skal jeg spise chokolade, så skal den altså være den gode af slagsen og så videre!
Min pointe er også, at det ikke behøver at være enten eller..
Der er noget midt imellem..
DU fejler ikke, hvis du slækker lidt på det.
Det vigtigste for MIG er, at jeg selv bestemmer, hvad jeg spiser og at det ikke er min krop, som bestemmer.
Det holder jeg fast i hver dag!
Det giver MENING for mig.
Hvad giver MENING for dig?
Mange smil
Heidi
Smagfuld blomkål og broccoli salat
Det skal være nemt at spise sundt.
Denne salat er et hit hjemme hos os (også for børnene) og tilmed nem at tilberede.
Smagfuld blomkål og broccoli salat:
4 personer
1 blomkål – i små buketter
1 broccoli – i små buketter
Kommes i ovnfastfad med ½ dl olivenolie.
Bages i ovn i ca 15 min.
Når de kommer ud – så overhældes salaten med ½-1 dl pinjekerner.
Og resterne kan sagtens spises til frokost næste dag – hvis der er rester!
Nærende salat med grønkål og edamamebønner
Her kommer også en lækker og nærende salat med en god proteinkilde i form af edamamebønner. De er nemme at bruge og tilberede. De ligger på frost i din fødevarebutik.
Nærende grønkålssalat med edamamebønner:
4 personer
180 g hakket grønkål
2 håndfulde edamamebønner
1 håndfuld persille
1 håndfuld valnødder
Toppes med persillepesto:
Fyld din minihakker med frisk persille samt ½ dl pinjekerner, lidt salt, lidt citron og ca ½ dl olivenolie. Køres til ensartet masse og smages til.
Jeg bruger ofte pesteoer som dressing til mine salater. Det giver smag og næring.
Salat med laks og oliven
Jeg bruger ressource og energi på at gøre mine salater lækre og indbydende.
Her kommer en salat med laks og oliven:
4 personer
180 g frisk spinat – skæres i små stykker
2 stykker røget peberlaks – brækkes i mindre stykker
1 håndfuld oliven
½ dl sesamfrø
Dressing: bland 3 spsk olivenolie og 1 spsk æblecidereddike med lidt salt og peber, som hældes over salaten.
Server salaten på et flot fad.
Lidt af hvert på panden
Det gør absolut ikke noget, at det er nemt at spise sundt.
Jeg bruger ofte denne ret og kan variere den løbende med andre fødevarer.
Her har jeg brugt følgende:
Skæres i stykker og steges i smør på en panden. Krydr med salt og peber (og måske andre krydderier).
Passer til så mange ting.
Spis resten til din frokost næste dag.
Sød kartoffel dip
Sød kartoffel er en fast bestanddel i vores måltider efterhånden.
Den er faktisk også ganske børnevenlig.
Den kan bruges til mange forskellige retter og her har jeg tilberedt den som en dip, som jeg synes smager fantastisk.
Sådan gøres det nemt:
Skær en sød kartoffel i små stykker (her har jeg skrællet den) og koges mør med lidt urtesalt.
Vandet hældes fra og den blendes med ca 1 spsk olivenolie, salt og peber.
Brug den som dip til dine pomfritter, kød og grøntsager. Smager godt både varm og kold.
Sød kartoffel skal placeres sammen med dine grøntsager. Den er fuld er næring og meget blodsukkervenlig.
Så spis løs!
Havregrød med peanutbutter
Jeg er vild med grød.
Både den kolde og varme grød.
Her har jeg lavet varm havregrød og toppet den med peanutbutter, æble i tern og banan.
Sådan gøres det nemt:
Kog havregrød på vand. 1 del havregryn og 2 del vand. Koges med lidt salt. Top med peanutbutter, æble i tern og banan.
Toppings fra Vangsgaard Treat.
Kun fantasien sætter grænser.
SÆT IGANG.
Kold grød
Jeg er vild med grød.
Alle former for og grød.
Jeg er vild med det varme sammen med det kolde.
Her har jeg lavet en kold grød.
Sådan gøres det nemt:
Jeg kommer glutenfri havregryn i en skål og tilfører ca halvt så megen vand, som der er gryn. Til en lille skål kommer jeg gerne 2 tsk kanel i og det hele røres rundt. Jeg kan godt lide kanel, så i min verden må det gerne smage af noget.
Denne grød står natten over i køleskab og næste dag er den klar til at spise.
Jeg kommer toppings ovenpå og jeg bruger især æble i små tern, banan, små stykker daddel og cashew nødder. Men kun fantasien sætter grænser.
Jeg kan også spise denne kolde grød som et mellemmåltid om eftermiddagen.
Toppings fra Vangsgaard Treat.
MUMS!