En lækker og mættende salat med sort quinoa og sorte bønner!

Sådan gøres det nemt:

Kog 1 dl sort quinoa efter anvisningen på pakken.
1 dl sorte bønner
Blandes med mango, agurk, slikærter, persille og grønkål, som er skåret i små stykker.

Dressing af 1 del olivenolie og 1/2 del æblecidereddike, salt og peber hældes over!

Smager godt til alt 🙂

Koldhævede boller!

Det er nemt og de smager godt!

Sådan gøres det nemt:

1/2 pakke gær
5 dl koldt vand

Gæren røres ud – tilfør solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og havregryn. Suppler med hvedemel indtil konsistensen bliver som grød.

Står koldt natten over.

Bages ved 225 grader i ca. 15-20 min.

Brug salsa som en del af dit måltid 🙂

Brug det som salat eller som “næringsfyldt pynt” til din mad. Sæt fantasien fri og slå dig løs!

Du kan fx. bruge:
* avokado
* slikærter
* agurk
* forårsløg
* mango
Skær det hele i små stykker. Når du bruger avokado – får du automatisk nogle af de sunde fedtsyrer med 🙂

 

Lækker artiskokcreme.

Så nemt kan det gøres:

Et glas grillet artiskok på glas – ta’ væden fra. Kommes i minihakker med olivenolie og lidt salt til ønskes konsistens. Den kan også klare lidt basilikum! 🙂

Smager fantastisk✔️

Artskokken hjælper galdeblæren med at spalte fedtstoffer og indeholder bla magnesium og zink.. To uundværlige mineraler😉
Så spis bare løs med god samvittighed 

Smager godt til de hjemmelavede knækbrød!

Lækker dessert eller snack.

Jeg lavede denne yoghurt med bærkompot til brunch – men den kan sagtens bruges som eftermiddagshygge 😃

Yoghurt i bunden – chiafrø ovenpå sammen med bærcompot af solbær og jordbær. Til sidst toppet med min lækre hjemmelavede musli 😃👍🏻

MUMS!

En nem og lækker hverdags salat med rødbeder!

Du skal bruge:

2-3 rødbeder – groft revet
En håndfuld valnødder
Sesam
Solsikkekerner

Dressing:
1/2 dl. olivenolie
1/4 æblecidereddike
Lidt salt og peber
Lidt honning – hvis du har brug for lidt sødt! (Behøves ikke)

Så nemt gøres det:

Rist valnødderne på en tør pande. Bland alle ingredienser og lad salaten stå i 15-30 min.

Spis resten til din frokost dagen efter!

God fornøjelse!

En lækker og hurtig lavet salat, som er nærende og mætter godt!

Her kommer opskriften:

* blomkål i små buketter
* hasselnødder tørristet på pande
* rødbeder i tern

Ingredienserne blandes sammen og dressingen hældes over.
Dressingen består af:
1 del olivenolie
1/2 del æblecidereddike
salt og peber

Salaten kan bruges til aftensmåltider samt til frokosten næste dag!

God fornøjelse 🙂

Humus er sundt, nærende og mætter godt!

Brug det som “pålæg” på rugbrød, som dip til grøntsager eller knækbrød.

Her kommer en nem opskrift:

1 dåse kikærter (jeg bruger dem fra Urtekram – de er økologiske og klar til brug)
hvidløg
lidt tamari
evt. lidt cayennepeber
Olivenolie
lidt salt

Så nemt er det:

Alt kommes i minihakkeren og spæd op med olivenolien til ønsket konsistens! Smag til med salt.

God fornøjelse!

Prøv disse lækre og meget smagfulde mandler!

De er gode til madpakken, snack om eftermiddagen eller til tapasmiddagen 🙂

De er desuden nemme at tilberede – så spring bare ud i det!

God fornøjelse!

Mandler med krydderier!

* 300 gram mandler
* 1-2 spsk olivenolie
* 1/2 tørret salvie
* ca. 0,5 tsk spidskommen
* ca. 1/4 tsk cayennepeber
* ca. 1/2 dl. tamari
* 2 tsk kokossukker

Så let gøres det:

Opvarm ovnen til 130 grader varmluft
Opvarm olivenolie med svag varme og vend mandlerne rundt heri.
Drys med salvie og spidskommen og vend dem godt rundt.
Hæld tamari/soya på panden og rør rundt. Drys lidt cayennepeber og kokossukker over og rør rundt indtil tamarien er fordampet.
Hæld mandlerne over på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20-25 min.
Afkøl herefter.
Opbevares i et beholder med tætsluttet låg!

God fornøjelse 🙂

Prøv disse lækre muffins med sorte bønner!

Et lækkert og sundt mellemmåltid eller lidt til den søde tand 🙂

De er nemme at lave – så det er bare med at komme igang med at bage!!

Er du ikke til bønner – så prøv dem alligevel. Sorte bønner er gode proteiner!

Opskrift på ca 12 stk. muffins:

* 150 g kogte sorte bønner
* 2 spsk sorte sesamfrø – kan udelades (kan bla købes i Løvbjerg)
* 100 g mandler
* 3 æg
* 125 g dadler (uden sten!)
* 3 spsk kokosolie
* 35 g kakaopulver
* 80 g grofthakket mørk chokolade 70%
* 1 moden banan (lille)
* 1/2 tsk natron
* 1/2 tsk bagepulver
* 1/2 tsk salt

Sådan gør du det nemt:

* kog bønnerne som anvist på pakken (de skal i blød først – kog evt en hel pakke og frys ned i små portioner)
* blend mandler til mel
* alle ingredienser undtagen chokoladen køres i foodprocessor til en jævn masse
* hæld massen i en skål og tilsæt kakaopulver og grofthakket chokolade
* muffinsforme smøres med lidt olie, før dejen kommes i
* de bages ca 25 min ved 175 grader og afkøles på rist efterfølgende
* pynt evt med smelte chokolade og lidt bær

De smager endnu bedre på anden dagen 🙂

Rigtig god fornøjelse!