Om mig

Tilbage i 2013 blev jeg uddannet kostvejleder fra Kostakademiet i Hover – en lang og spændende rejse er begyndt.
Kostakademiet i Hover – www.kostakademiet.dk – har uddannet kostvejledere i mere end 16 år og er kendt for en uddannelse af høj kvalitet. Den 2-årigge kostvejlederuddannelse sigter på at uddanne professionelle kostvejledere med en velfunderet faglig baggrund og indsigt i kostens betydning for menneskets helhed. Dette er grundlaget for at kunne praktisere kost- og ernæringsterapi med udarbejdelse af kostplaner samt at kunne indgå i eventuelt samarbejde med det etablerede sundhedsvæsen.
I august 2014 sagde jeg mit job op som socialrådgiver og virksomheden Optimalkost blev en realitet. Og jeg elsker min hverdag og mit job!
I april 2015 begyndte jeg på uddannelse til biopat, som også handler om krop og kost. Derudover har biopater fokus på urter og vi opnår kendskab til akupunktur, iris analyse samt andre spændende ting.
I december 2017 er jeg blevet sensekonsulent. Et koncept, som jeg glæder mig til at arbejde med og føre ind som en del af min virksomhed. Det kommer til at foregå i Helle Hallen.

Hvem er jeg

Jeg er 44 år, gift og har to børn på 11 og 14 år og derfor kender jeg til udfordringer med sund kost i en travl og hektisk hverdag med små børn, arbejde og sport for både børn og voksen i fritiden.
Derudover er jeg selv særligt sensitiv og derfor også meget sensibel overfor den kost, som jeg spiser. Jeg mærker så tydeligt, at min krop har det bedst med rigtig mad – mad med næring, hvilket gør, at jeg bedre kan håndtere alle de stimuli, som jeg oplever hver dag.
I mange år har jeg dyrket håndbold på eliteplan og har derfor altid interesseret mig for kost og motion/træning. Jeg er i øvrigt sikker på, at jeg ville have præsteret bedre på håndboldbanen, hvis jeg gengang havde den viden, som jeg er i besiddelse af i dag.
Min krop var dengang belastet af forkert kost. Med mine kostændringer med fokus på de sunde fedtstoffer, masser af grønt og den rigtige sammensætning har jeg oplevet en stor forandring. Jeg har ingen myoser i nakke/skulder, ingen hovedpine, mærker ikke den massive træthed og manglende overskud. I dag er jeg frisk og udhvilet og har masser af energi og overskud, når jeg spiser den rigtige mad! Sikken en forandring!
Tilbage i 2002 blev jeg uddannet socialrådgiver og har i 12 år arbejdet i kommunen med at hjælpe sygemeldte tilbage til arbejdsmarkedet. Jeg har derfor stor erfaring i arbejdet med mennesket i forbindelse med sygdom.

Fokusområder

Jeg tror på, at den mad, vi spiser, har betydning for, hvordan vi har det. Jeg har mærket på egen krop, hvordan man kan spise sig fra hovedpine, træthed, manglende overskud og energi. Vi kan derfor styrke kroppen, bekæmpe sygdomme og ubalancer i kroppen ved at finde ind til årsagerne til kroppens ubalance.
I min kostvejledning fokuserer jeg meget på fordøjelsen, de sunde fedtsyrer, levende mad og hvordan vi sammensætter maden. Vi skal  spise god mad – mad som smager af noget og som styrker kroppen.
Derudover elsker jeg at holde foredrag og workshop, hvor jeg kan give ud af min viden omkring sundhed og kost!
Jeg synes, at vi alle skal opleve overskud og energi i hverdagen – uden oppustede maver og træthed!
Gør som mig – tá med på rejsen! Oplev forandringer med sund kost!

Mange smil

Heidi