Der er mange gode årsager til at styrke dine medarbejderes sundhed
Sunde og glade medarbejdere skaber et bedre slutprodukt og minimerer fejl. Med sunde og nærende kostvaner styrker du kroppen og forebygger stress og sygefravær.
Min mission
At være en stærk ernæringsekspert, som virksomheder trækker på i forhold til at styrke sundheden på arbejdspladsen – ved at indføre sunde og nærende kostvaner på arbejdspladsen. Mere sundhed på arbejdspladsen betyder færre sygemeldinger og færre fejl på arbejdspladsen.
Sundere medarbejdere er mere glade, mindre syge og mindre stressede, de laver færre fejl og vi styrker samtidig det psykiske arbejdsmiljø.
Hvordan
Vi kan begynde med en aften med sundhed og kost på arbejdspladsen, hvor jeg holder et oplæg på 1,5 time og hvor vi spiser lækker mad efterfølgende – menuen er sammensat af mig.
Dage med sundhed på arbejdspladsen
Optimalkosts formål med inspirationsdage på arbejdspladsen er:
• at motivere den enkelte medarbejder til at reflektere over egen sundhedsadfærd samt øge medarbejderens kropslige selvtillid igennem undervisning om kost og sundhed.
Delmålene er bla:
• at give medarbejderen lyst til at arbejde med egen sundhed på en “ikke frelst måde”
• at medarbejderen reflekterer over egen sundhed
• at medarbejderen tager aktivt stilling til egen indsats i forhold til sundhed
• at give medarbejderen en forståelse af, hvad sukker og mad uden næring gør ved kroppen på kort og lang sigt
• at give medarbejderen redskaber til at indføre og prioritere sunde og nærende kostvaner i hverdagen
• at give medarbejderen viden om kroppen og kroppens forskellige signaler I forhold til at undgå og minimere sygefravær
• at motivere medarbejderen til at udnyttte kroppens ressourcer bedst muligt
• at give medarbejderen en forståelse af betydningen af mental sundhed
Forslag til en dag med sundhed:
Kl. 8.00 – 8.30 Et sundt og nærende morgemmåltid
Kl. 8.30 – 10.00 Foredrag omkring Styr dit blodsukker
Kl. 10.00 – 10.30 Et nærende mellemmåltid
Kl. 10.30 – 12.00 Foredrag omkring sammensætning af måltider
Kl. 12.00 – 13.00 Et sundt og nærende frokostmåltid
Kl. 13.00 – 14.00 Spørgsmål og Hvad gør jeg nu?
Optimalkost leverer opskrifter til måltiderne dagen igennem. Der vil blive udleveret relevant materiale samt menu og opskrifter til medarbejderne.
Ovenstående program er blot et forslag – vi tilrettelægger dagen i forhold til Jeres behov og ønsker.
Personlig vejledning med medarbejder:
Herudover vil der være mulighed for at have en personlig kostvejledning med hver enkel medarbejder, hvor jeg sammen med medarbejderen får udarbejdet en konkret og personlig plan.
Hør hvad mine kunder siger
Morten Lundquist udtaler følgende omkring mine foredrag ved Johansson & Kalstrup i Varde: Johansson & Kalstrup A/S er et ingeniørfirma beliggende i Varde.
Vi er omkring 20 ansatte på kontoret for hvem dagligdagen byder på mange stillesiddende timer foran computeren. Netop dette giver en række udfordringer med hensyn til de ansattes sundhed.
Et sundhedstema på virksomheden, indført af ledelsen i samarbejde med et par ansatte, førte til et ønske om at få indført mere sundhed ind i hverdagen. Ønsket om, at fastholde et højt energiniveau hele dagen og samtidig opnå mere velvære i dagligdagen, var højt og der har i den forbindelse været en række aktiviteter og sundhedsfaglige indlæg, herunder også indlæg ved kostvejleder Heidi Foldager om sundhed. Heidi gav samtidig en lang række forslag og inspiration til diverse måltider.
Vi har haft besøg af Heidi Foldager 2 gange, hvor vi første gang talte meget omkring sunde kostvaner og hvad sund og usund mad gør ved kroppen og sindet. Ved det andet oplæg koncentrerede vi os mere omkring forslag til måltider og hvordan man skal sammensætte maden med henblik på at få det optimale ud af maden så vi kunne bevare energiniveauet oppe hele dagen – både mens vi var på arbejdet men også når vi kom hjem til familien sidst på eftermiddagen. For os er det en helhed, hvor arbejdsliv og familieliv skal hænge sammen.
Mere sundhed på arbejdspladsen har medført bedre velvære for den enkelte og højere humør. Dertil kommer, at medarbejdere føler, at de bedre kan koncentrere sig og samtidig laver færre fejl.
Derudover har fokus på sundhed bidraget til, at vi på arbejdspladsen taler rigtig meget om mad og sunde kostvaner og det har også medført nogle forandringer på arbejdspladsen. Der er mindre kage nu og mere frugt. Sågar er nogle begyndt at drikke mere vand. Noget vi alle kan drage nytte af.
Vi finder sammen et godt program og forløb som matcher din virksomhed.
Kontakt via mail eller mig på 61692095 og hør nærmere!
Kontakt mig
Vestre Landevej 14
6800 Varde
Tlf: 6169 2095
Mail:info@optimal-kost.dk
Ring eller send en sms – jeg svarer hurtigt tilbage.
Du kan også sende en mail – jeg tjekker min indbakke dagligt.