fbpx

Forløbet jeg har været igennem har været super godt, meget inspirerede og har lært mig rigtigt meget, fordi det er nede på en plan alle kan være med til har før været med i et andet forløb i Esbjerg, men har lært mere her på kortere tid.

Har lært hvad man skal spise som er sundt for kroppen, såsom de rigtige fedtstoffer.
Har mærket på egen krop hvad det gør hvis man spiser for meget sukker/slik og kager og hvor meget bedre jeg får det. Jeg har ikke haft hovedpine og ondt i kroppen og sover meget bedre
Så en stor tak til Heidi Foldager – du er fantastisk og god

Anette Schmidt Hansen

Min trang til søde mellemmåltider er stort set forsvundet og jeg har fået langt mere energi om aftenen. Jeg glæder mig til hvert af mine 3 måltider hvor jeg uden de store forberedelser spiser mig dejlig mæt.

Luise Ravn Andersen

For nogle år siden var jeg også i et forløb ved Heidi med stor succes.
Jeg tabte en del kilo, men husker også den fantastiske velvære, som kroppen var i.

Jeg har gennem længere tid tænkt på at være med i et nyt forløb, dels fordi de dårlige og forkerte madvaner lige så stille havde sneget sig ind og dels fordi overgangsalderen for alvor har meldt sit indtog.

Dette on-Line forløb passer perfekt til mig. Dejligt at være med i en god aktiv gruppe og samtidig at kunne se/gense videoerne med Heidi, når det passer ind.
Heidi er jo i særklasse, og man mærker helt ud gennem skærmen, hvor meget hun brænder for sit fag.
Og det hele bliver præsenteret så alle kan forstå det.

Kort tid efter vi begyndte, mærkede jeg en stor forskel i forhold til det at føle sig oppustet og have regelmæssige toiletbesøg. Og jeg tænkte straks: Yes det er jo sådan livet skal føles.

Jeg er topmotiveret, har smidt nogle kilo og familien deltager også i “projektet”.

Alle små mellemmåltider er skåret væk, for nu føler jeg mig jo mæt på den gode måde.

Birthe Marie Højen

Det har været super inspirerede og lærerigt.
Du har det nede på et plan, hvor alle kan forstå det og være med.
Og man gør det, som man kan.
Jeg har fået rigtig meget ud af det.

Karin Jensen

Det har været opmuntrende at høre dig fortælle om, hvad der sker i ens krop, når man spiser de rigtig ting. Dejligt du ikke slår en i hovedet for ikke at kunne udføre alle ting på kort tid.

Anja Schimidt Hallum Hansen

Hvordan behandler en bindevævsterapeut?

Bindevævsterapi er at se holistisk på din klient og behandle kroppen som en helhed. Det unikke ved arbejdet i bindevævet er, at du kan modellere kroppen tilbage i balance.

Bindevævet løsnes med den fineste, nærmest subtile berøring, der går ind under kroppens forsvar og afstresser nervesystemet, som aktiveres til selv at arbejde sig ud af spændingerne som en ‘instant release’.

Med denne teknik kan man på en ikke-invaderende måde behandle spændinger meget dybt i vævet, løsne arvæv og genoprette kropsholdningen.

Metoden hjælper ikke bare lokalt, men påvirker hele kroppen fysisk og energetisk og i bindevævets følelsesmæssige hukommelse.

Som kostvejleder arbejder jeg også med bindevævet, da det er her, at alle affaldsstofferne befinder sig. Bindevævet holder så og sige “kroppen sammen” og opretholder kropsholdningen. Bindevævet – også kaldet fascier, er den samlede betegnelse for sener, muskelfascier, underhud og de hinder, der ligger rundt om de indre organer. Bindevævet er således kroppens største organ.

Sammen med mine personlige kostvejledninger  vil mit arbejde som bindevævsterapeut styrke mine muligheder for at hjælpe DIG en krop i balance.

Lider du af ubalancer i din krop – så giv ALDRIG OP.

Hvad oplever du af behandlingen?

Udover at behandlingen er meget blid og giver velvære i sig selv oplever flere følgende:

 • Rank kropsholdning
 • Jeg kan med lethed løfte armen uden smerte
 • Ingen hovedpine mere
 • Lettere gang
 • Bedre bid-funktion og mere plads i munden
 • Jeg føler mig gladere og friskere
 • Smerterne i min krop er væk
 • Jeg føler mig mere grounded og til stede i nuet
 • Jeg har ingen arvævsgener mere
 • Min tantepukkel er væk
 • Jeg har en bedre kropsbevidsthed
 • Jeg er blevet meget bedre til at sætte grænser

Sammen med en nærende kost vil du også opleve en overordnet følelse af, at din krop fungerer bedre. At den er i bedre balance og at DU fungerer bedre. Det kan være elementer, som “blot” giver en dejlig og skøn følelse, men hvor det kan være svært at sætte ord på.

En følelser af en velfungerende krop og en krop i balancer giver stor SELVVÆRD og SELVTILLID og dit MINDSET styrkes.

Det betyder helt konkret, at du har nemmere ved at blive i DIG SELV og tage udgangspunkt der, hvor DU befinder dig.

Hvordan gør jeg?

 • Du skriver en mail til mig på info@optimal-kost.dk, hvor du skriver, at du ønsker en behandling.
 • Sammen finder vi en tid.
 • En behandling tager mellem 60-75 minutter.
 • Det foregår i min klinik på Vestre Landevej 14, 6800 Varde. Du kan parkere i vores indkørsel, på vejen eller på Stormgade – lige overfor.
 • Vi starter ud med en samtale om dine ønsker og behov.
 • Efter behandlingen samler vi op og aftaler, hvad du skal fokusere på fremadrettet.
 • Behandlingen foregår ved, at du ligger på min briks og jeg behandler dig i roligt tempo og ganske blidt.
 • Vi kan høre blid musik under behandlingen og du må også ønske en olie i diffuseren. Jeg bruger æteriske olier fra DoTERRA.
 • Efter behandlingen sender jeg dig godt ud af døren.

Din krop er forunderlig og fortæller dig, hvordan du har det.

Sammen finder vi en tid

Bindevævsterapi er en kropsterapi, som favner det hele menneske med teknikker fra både den nye videnskabelige og den alternative verden.

Bindevævsterapeut uddannelsen er sammensat af konceptet at korrigere kropsholdningen med teknikker fra Rolf Metode, elementer fra fysioterapien og bindevævsteknik af Stanley Rosenberg.

I Rolf Metode afbalanceres kropsholdningen og bevægemønstre ved at løsne spændinger i bindevævet på en blid og dyb måde.

Behandlingen frigør spændinger i musklerne og hjælper knoglerne på plads.

Når man løsner spændinger i bindevævet, sker der en biokemisk forandring. Blodcirkulationen bliver bedre og renser gamle affaldsstoffer ud af systemet. Bevægelserne bliver mere smidige og lette, vejrtrækningen bliver bedre og man føler sig mere fri.

​Med en afbalanceret kropsholdning skal man ikke bruge kræfter på at holde sig oprejst. Man bliver løftet indefra, og det føles som om, man har mere styrke. Man bliver også bedre til at mærke sig selv og sine følelser og bliver bedre til at leve i overensstemmelse med det, man virkelig vil.

Vores følelsers hukommelse sidder i bindevævet. Når man løsner spændingerne, åbner man for gemte følelser. Det er ikke nødvendigt at analysere på det, der dukker op. Man kan bare observere, mens kroppen laver arbejdet.

Mange oplever f.eks., at de drømmer mere i en periode. Efterhånden som spændingerne slipper, kan man mærke et livsmønster ændre sig.

​Med Rolf Metode får kroppen ny vitalitet og flere ressourcer til at starte på en frisk. Man forebygger og udskyder kroppens aldring. ​

Derfor passer denne behandlingsform perfekt med mine kostvejledninger, da vi med sund og nærende MAD styrker kroppen indefra og nedsætter affaldsstoffer, e-numre, dårlige fedtsyrer, sukker og salt, som kroppen har svært ved at håndtere.

Hvordan foregår det?

Skriv en mail til info@optimal-kost.dk – så er du allerede igang.

Skriv gerne om dine udfordringer og hvis du er i tvivl, så kontakt mig på tlf. 6169 2095.

Denne behandling er til dig, som ønsker en krop i balance.

Hvad kan vi med behandlingen?

Analyse og løsningsforslag

Jeg kan aflæse kroppen for skævheder og mulige årsager til smerte, behandle problemet manuelt og give dig øvelser med hjem. Jeg kan også behandle problemer som spændingshovedpine, piskesmæld, “ischiassmerter”, discusprolaps og andre skader.

Bedre kropsholdning

Jeg kan med behandlingen korrigere klientens kropsholdning og coremuskler, så de kommer i balance, så kroppen derved har bedre betingelser for at rette sig op.

Stramt væv kan trække i knoglerne så kroppen bliver skæv, og ved at stimulere og afspænde huden, musklerne og bindevævet genskabes kroppens naturlige balance og elasticiteten i vævet forbedres. Resultatet er at se umiddelbart efter en afspænding.

Fri bevægelighed

Jeg kan give dig en følelse af frihed og lethed i kroppen ved at løsne for de stramme led og muskler, så din krop arbejder bedre.

Blid og nærværende behandling

Jeg vil være meget fintfølende i min måde at behandle dig på, så det føles som kommunikation mellem mine hænder og vævet. Også når jeg behandler dybt inde i vævet. Behandlingen giver herved ekstrem velvære.

Smertebehandling

Jeg kan med terapien afhjælper smerter i kroppen, f.eks. hold i ryggen og nakken, spændingshovedpine og forstuvet ankel.

Forebyggende behandling

Jeg kan forebygge en dårlig kropsholdning, gener ved uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, lav energi og ubalancer ved at sørge for at kroppen har de bedste betingelser for at fungere optimalt.

Sportsskade behandling

Jeg kan hjælpe sportsudøvere med at optimere ydeevnen i musklerne og arbejde på deres sportsskader.

Stressbehandling

Mine behandlerteknikker vil afhjælpe fysiologisk stress. Jeg kan hjælpe klienten til en bedre kropskontakt og mere ro i krop og sind.

Ansigts- og kropsløft

Ved at stimulere og afspænde huden, musklerne og det omkringliggende bindevæv genskabes elasticiteten i vævet. Derved bliver ansigtet og kroppen naturligt løftet. Når bindevævet vender tilbage til sin levende og elastiske form, vil du opleve en opstrammende effekt omkring det område, jeg arbejder på. Jeg kan derfor også bruge teknikken til at give kroppen eller ansigtet et fysisk opstrammende løft, f.eks. i ansigt, bryst, mave og lår.

Efter ca. en times behandling vil du opleve, hvor effektiv bindevævsterapi kan være. Man kan se og føle behandlingen med det samme og processen fortsætter i dybden og vil arbejde videre indtil klientens krop har integreret sin nye form.

Krop – sind sammenhæng

Krop, tanke og følelser hænger sammen. Nervesystemet og musklerne i vores ansigt og kroppen viser vores følelsesudtryk, inden vi selv når at registrere det. Ved at give ansigtet mere mimik og kroppen mere grounding, får vi bedre kontakt med vores følelser. Behandlingen kan derfor også bruges til psykisk velvære og til at skabe et frit flow i krop og sind.

Traumebehandling

Bindevævet er også følelsernes hukommelse, og når vi løsner spændinger, kan gamle traumer blive trigget. Jeg kan hjælpe med at forløse disse, så du har lettere ved at arbejde videre med dine traumer.

Inden opstart af behandling

Jeg har en samtale med dig, så vi finder ud af, hvad DU ønsker at sætte fokus på.

Hvad kan du forvente?

 • Jeg møder dig – lige der, hvor du er.
 • At vi tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.
 • Inspiration til en sundere hverdag.
 • En inspirerende behandler med hjertet på det rette sted.

Jeg hedder Heidi Foldager og er ejer af Optimalkost!

Jeg er vild med mad – mad med kvalitet og næring. Mad – som styrker min krop og mit sind. I min efterhånden travle hverdag mærker jeg, hvordan en sund og nærende kost samt motion, positive tanker samt søvn giver mig mere energi og overskud. Når jeg oplever mere energi og overskud, føler jeg mig bedre som mor, i mit job og har nemmere ved at se i muligheder i stedet for begrænsninger, som alt sammen har stor indvirkning på vores liv.

Høj faglighed betyder ALT for mig. Jeg har en længere varende uddannelse som kostvejleder og er også igang med at læse til Naturopath/biopat. Og jeg kan ALDRIG få nok viden, og derfor er jeg også igang med uddannelsen Support & Care, som omhandler diagnosen kræft og som er en overbygning på biopatuddannelsen. I januar 2023 blev jeg uddannet coach.

Jeg tror på, at den mad vi spiser, har betydning for, hvordan vi har det. Vi ved, at vores kostvaner har betydning for vores SUDNHED og vi kan med kosten hjælpe kroppen med at bekæmpe ubalancer, symptomer og holde sygdom for døren. Jeg taler ALDRIG om helbredelse, men om at styrke kroppens eget immunsystem, så den kan bekæmpe de ubalancer, som opstår. Herved tager vi selv ANSVAR for egen SUNDHED og DET er også vigtig for MIG.

Men sund kost er en jungle i dag og det kan være svært at finde rundt i den.

Jeg hjælper dig på vej. Du lærer at leve sundt simpelt, men hvor du vil opleve, at din krop elsker, hvad du giver den af sunde og nærende MAD!

Vi skal nemlig spise MAD for at LEVE og ikke for at overleve.

Det giver MENING!

Heidi Foldager

 • Elsker begrebet SUNDHED
 • Elsker at inspirere og hjælpe andre
 • Elsker at undervise

Jeg er først lige startet.

Og derfor giver jeg stor rabat på mine behandlinger.

Det betyder, at du i princippet får en “prøve” behandling, hvor jeg skal øve mig, så jeg kan blive så god som muligt.

Jeg er taknemmelig for, at jeg har denne mulighed. Det er ekstremt vigtig for MIG, at jeg bliver så dygtig som muligt.

Tag med på rejsen og oplev forandringer med OPTIMALKOST