Vi havde en aften lyst til et nybagt madbrød.

Jeg fandt inspiration til et på hjemmesiden: madenimitliv.dk.

I forhold til mine valg ændrede jeg i ingredienserne, så opskriften ser sådan ud:

  • 1 dk lunkent vand
  • 1 dl lunkent havremælk
  • 1/2 pakke økologisk gær
  • 1 tsk urtesalt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 tsk tørret ramsløg eller rosmarin
  • 1/2 dl soyayoghurt
  • 150 gr glutenfri havremel
  • 100 gr groft hvedemel
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gøres det nemt:

Kom vand og mælk i en skål og rør gær ud heri. Tilsæt tørstoffer og rør rundt i skålen. Tilsæt olien til sidst. Rør sammen til en glat men lidt klistret dej.

Kom dejen på en plade med bagepapir – ca 20 cm i diameter og 2-3 cm høj. Når brødet er pænt og glat skæres ridser i brødet. Krydr med urtesalt og tørret ramsløg (eller rosmarin).

Sæt brødet i en kold ovn på 225 gr. (Almindelig ovn). Bages i ca 20-25 min. Server brødet lidt lunt og det er bedst samme dag. Kan sagtens fryses..

Jeg bruger ret ofte krydderier fra Puk´s delikatesser. Hun har bla et produkt med tørre ramsløg, som jeg bruger i aioli, til æg og mange andre ting. Du kan sagtens bruge din favoritkrydderi.
God fornøjelse 🙂

Tidligere brugte jeg altid flotte skåle til mine salater, men i dag bruger jeg ALTID mine store og flotte fade.

På denne måde synes jeg, at salaten ser flot ud og den fremstår lækker. Fadet står også altid MIDT på bordet, så alle kan nå de lækre ting…

Nogen gange blander jeg det hele sammen og nogen gange skærer jeg alle ingredienser i små stykker – alt efter humør og tid.

Ret ofte fordeler jeg ingredienserne som på fadet. Så kan man nemlig tage lige, hvad man ønsker og lige nøjagtig også, hvor meget man ønsker.

Det giver MENING!

Mange smil

Heidi

Du skal bruge følgende.

3-4 rødløg

4 dl æblecidereddike eller lagereddike

1 dl rørsukker

1 tsk peberkorn

2 laurbærblade

Sådan gøres det nemt:

3-4 rødløg skæres i tynde skiver og kommes i et rent glas. Eddike og sukker koges op i en gryde med peberkorn og laurbærblade. Hæld eddikeblandingen over løgene. Stilles i køleskab.

Brug det som lidt lækkert til dit måltid.

Inspirationskilde: Valdemarsro.dk

Hvis det er svært at få bønne ind i din hverdag – så skal du prøve denne lækre og smagfulde bønnesalat.

Jeg har altid dåser med blandede bønner, hvide butterbeans, røde bønner og kikærter stående i skabet og dermed er de klar til brug.

Sådan laves salaten nemt:

1 dåse blandede bønner
1 håndfuld roculasalat
1 håndfuld grønkål eller spinat
1 håndfuld persille

Dressing:

3 spsk olivenolie
1 tsk carrypasta
salt

Det grønnes skæres i små stykker og blandes med bønner og dressingen.

MUMS!

Vi er vilde med pomfritter, som vi selv laver og lige i øjeblikket kører vi meget med pastinakfritter.

Sådan gøres det nemt:

5 store pastinak skæres i strimler og kommes på en plade med bagepapir. Kom lidt olivenolie og urtesalt hen over og steg dem sprøde i ovnen 180 grader i ca 20-25 min.

Smager helt fantastisk i sig selv, men prøv også butternut-cremen til. Opskriften findes her på siden.

Kan også spises kolde som snack til dip i form af pesto, butternut-creme eller humus….

Jeg er blevet vild med butternut og er også vil med grønkål – så derfor lavede jeg lige denne næringsfulde salat.

Sådan gøres det nemt:

3 håndfulde grønkål
1/2 butternut
1 pose cashewnødder

Dressing:

3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
salt og peber

Skær din butternut i tern og steg dem på panden i ca 8 min. Skyl grønkålen og skær den i små stykker. Rist evt. dine cashewnødder på en tør pande. Bland alle ingredienserne og tilfør dressingen.

God fornøjelse.

Jeg er blevet fuldstændig vild med butternut og bruger den til mange forskellige retter.

Her har jeg brugt den til en butternut-creme, som jeg synes smager fuldstændig fantastisk.

Her kommer opskriften:

1/4 butternut skæres i tern
1/2 dåse hvide butterbeans
ca. 1/2 dl olivenolie
1 håndfuld persille
urtesalt

Sådan gøres det nemt:

Skær din butternut i små tern og kog til de er møre – ca 20 min. Kommes i minihakker sammen med 1/2 dåse hvide butterbeans – klar til brug, 1 håndfuld persille, lidt salt og olie til ønsket konsistens. Køres til ensartet masse. Kommes i skål/glas og opbevares i køleskab.

Du kan istedet for olie – bruge yoghurt natural eller lignende – så bliver den lidt mere “cremet”. Men jeg er jo vild med olie og de sunde fedtstoffer, så jeg bruger min gode olivenolie.

Brug butternut-creme som dip eller som “pålæg” til rugbrød eller dit knækbrød.

Den smager også super godt til pastinakfritter – se opskrift andet steds på siden 🙂

God fornøjelse.

Jeg er vild med lækre og nærende supper. De smager godt og er fulde af næring. Derudover er mine supper lette at tilberede og hører ind i min verden ind under begrebet Sund fastfood – nem, lækker og hurtig mad.

Her kommer opskriften:

1 stor sød kartoffel – skrælles og skæres i tern
1 løg
2 fed hvedløg
1 dl røde linser
1 bouillonterning
salt og peber

Sådan gøres det nemt:

Svits løg og hvidløg i smør i en gryde. Må ikke tage farve. Svits sød kartoffel med. Dækkes med vand og tilfør en bouillonterning og røde linser. Koges mørt ca 20 min.

Blend suppen og smag til med salt og peber.

Jeg serverer bønnepesto til mine farverige supper og her har jeg også ristet sesamfrø og græskarkerner på en tør pande og toppet med lidt persille.

Gem resten til din frokost eller lav dobbelt portion.

God fornøjelse 🙂

Lækker salat med blomkål

Lækker og mættende salat med blomkål.

Sådan gøres det nemt:

1/2 blomkål – skåret i små stykker
1 gulerod – skåret i små stykker
1 håndfuld persille og 1 håndfuld grønkål – skåret i små stykker
1/2 håndfuld hakkede mandler

Dressing består af 3 spsk olivenolie, 1 spsk æblecidereddike, 1 tsk ahornsirup og lidt salt og peber.

Kilde: Opskriften stammer fra en af Anne Hjernøes fantastiske kogebøger.

Lækker salat med rosenkål

Er du ikke vild med rosenkål – så skal du alligevel prøve denne.

Sådan gøres det nemt:

1 pose rosenkål skæres i små stykker – vigtigt med små stykker.
Blandes med 1 håndfuld persille – skåret i små stykker
1 håndfuld abrikoser – skåret i små stykker
1 håndfuld mandler – tørristet på panden.
1 avokado – skåret i små stykker

Dressing af ca. 3 spsk olivenolie og 1 tsk sennep og salt – hældes over!

Dressingen giver virkelig en dejlig smag!

PRØV DEN 🙂

Kilde: Jeg har smagt salaten på Kostakademiet, hvor du også finder andre fantastiske opskrifter!