Får du frisk luft – hver dag?
Lige pludselig gik det op for mig, at jeg stort set ikke havde været udenfor en dør i de seneste to dage…..fordi jeg i to dage ikke lavede andet end at køre bil og arbejde…
Du har med garanti selv prøvet det?
Frisk luft er vigtig for vores sundhed og velvære.
Den friske luft er vigtig for vores hjerne, nervesystemet og vi bliver i bedre humør.
Nyd solen under gåturen, da vi får vores D-vitamin fra solens stråler. D-vitamin styrker vores immunforsvar og er derfor vigtig, når vi vil undgå at blive syge af forkølelse eller influenza.
En lille gåtur på 30 min styrker desuden din fordøjelse og stabiliserer blodsukkerbalancen, hvilket beyder, at du vil opleve mere energi og overskud efterfølgende.
God tur!
Havregrød med peanutbutter
Jeg er vild med grød.
Både den kolde og varme grød.
Her har jeg lavet varm havregrød og toppet den med peanutbutter, æble i tern og banan.
Sådan gøres det nemt:
Kog havregrød på vand. 1 del havregryn og 2 del vand. Koges med lidt salt. Top med peanutbutter, æble i tern og banan.
Toppings fra Vangsgaard Treat.
Kun fantasien sætter grænser.
SÆT IGANG.
Kold grød
Jeg er vild med grød.
Alle former for og grød.
Jeg er vild med det varme sammen med det kolde.
Her har jeg lavet en kold grød.
Sådan gøres det nemt:
Jeg kommer glutenfri havregryn i en skål og tilfører ca halvt så megen vand, som der er gryn. Til en lille skål kommer jeg gerne 2 tsk kanel i og det hele røres rundt. Jeg kan godt lide kanel, så i min verden må det gerne smage af noget.
Denne grød står natten over i køleskab og næste dag er den klar til at spise.
Jeg kommer toppings ovenpå og jeg bruger især æble i små tern, banan, små stykker daddel og cashew nødder. Men kun fantasien sætter grænser.
Jeg kan også spise denne kolde grød som et mellemmåltid om eftermiddagen.
Toppings fra Vangsgaard Treat.
MUMS!
Lækkert madbrød
Vi havde en aften lyst til et nybagt madbrød.
Jeg fandt inspiration til et på hjemmesiden: madenimitliv.dk.
I forhold til mine valg ændrede jeg i ingredienserne, så opskriften ser sådan ud:
Sådan gøres det nemt:
Kom vand og mælk i en skål og rør gær ud heri. Tilsæt tørstoffer og rør rundt i skålen. Tilsæt olien til sidst. Rør sammen til en glat men lidt klistret dej.
Kom dejen på en plade med bagepapir – ca 20 cm i diameter og 2-3 cm høj. Når brødet er pænt og glat skæres ridser i brødet. Krydr med urtesalt og tørret ramsløg (eller rosmarin).
Sæt brødet i en kold ovn på 225 gr. (Almindelig ovn). Bages i ca 20-25 min. Server brødet lidt lunt og det er bedst samme dag. Kan sagtens fryses..
Jeg bruger fade til mine salater
Tidligere brugte jeg altid flotte skåle til mine salater, men i dag bruger jeg ALTID mine store og flotte fade.
På denne måde synes jeg, at salaten ser flot ud og den fremstår lækker. Fadet står også altid MIDT på bordet, så alle kan nå de lækre ting…
Nogen gange blander jeg det hele sammen og nogen gange skærer jeg alle ingredienser i små stykker – alt efter humør og tid.
Ret ofte fordeler jeg ingredienserne som på fadet. Så kan man nemlig tage lige, hvad man ønsker og lige nøjagtig også, hvor meget man ønsker.
Det giver MENING!
Mange smil
Heidi
Lækre syltede rødløg
Du skal bruge følgende.
3-4 rødløg
4 dl æblecidereddike eller lagereddike
1 dl rørsukker
1 tsk peberkorn
2 laurbærblade
Sådan gøres det nemt:
3-4 rødløg skæres i tynde skiver og kommes i et rent glas. Eddike og sukker koges op i en gryde med peberkorn og laurbærblade. Hæld eddikeblandingen over løgene. Stilles i køleskab.
Brug det som lidt lækkert til dit måltid.
Inspirationskilde: Valdemarsro.dk
Får du frisk luft – hver dag?
Får du frisk luft – hver dag?
Lige pludselig gik det op for mig, at jeg stort set ikke havde været udenfor en dør i de seneste to dage…..fordi jeg i to dage ikke lavede andet end at køre bil og arbejde…
Du har med garanti selv prøvet det?
Frisk luft er vigtig for vores sundhed og velvære.
Den friske luft er vigtig for vores hjerne, nervesystemet og vi bliver i bedre humør.
Nyd solen under gåturen, da vi får vores D-vitamin fra solens stråler. D-vitamin styrker vores immunforsvar og er derfor vigtig, når vi vil undgå at blive syge af forkølelse eller influenza.
En lille gåtur på 30 min styrker desuden din fordøjelse og stabiliserer blodsukkerbalancen, hvilket beyder, at du vil opleve mere energi og overskud efterfølgende.
God tur!
Bønnesalat
Hvis det er svært at få bønne ind i din hverdag – så skal du prøve denne lækre og smagfulde bønnesalat.
Jeg har altid dåser med blandede bønner, hvide butterbeans, røde bønner og kikærter stående i skabet og dermed er de klar til brug.
Sådan laves salaten nemt:
1 dåse blandede bønner
1 håndfuld roculasalat
1 håndfuld grønkål eller spinat
1 håndfuld persille
Dressing:
3 spsk olivenolie
1 tsk carrypasta
salt
Det grønnes skæres i små stykker og blandes med bønner og dressingen.
MUMS!
Pastinakfritter
Vi er vilde med pomfritter, som vi selv laver og lige i øjeblikket kører vi meget med pastinakfritter.
Sådan gøres det nemt:
5 store pastinak skæres i strimler og kommes på en plade med bagepapir. Kom lidt olivenolie og urtesalt hen over og steg dem sprøde i ovnen 180 grader i ca 20-25 min.
Smager helt fantastisk i sig selv, men prøv også butternut-cremen til. Opskriften findes her på siden.
Kan også spises kolde som snack til dip i form af pesto, butternut-creme eller humus….
Salat med grønkål og butternut
Jeg er blevet vild med butternut og er også vil med grønkål – så derfor lavede jeg lige denne næringsfulde salat.
Sådan gøres det nemt:
3 håndfulde grønkål
1/2 butternut
1 pose cashewnødder
Dressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
salt og peber
Skær din butternut i tern og steg dem på panden i ca 8 min. Skyl grønkålen og skær den i små stykker. Rist evt. dine cashewnødder på en tør pande. Bland alle ingredienserne og tilfør dressingen.
God fornøjelse.
Lækker butternut creme
Jeg er blevet fuldstændig vild med butternut og bruger den til mange forskellige retter.
Her har jeg brugt den til en butternut-creme, som jeg synes smager fuldstændig fantastisk.
Her kommer opskriften:
1/4 butternut skæres i tern
1/2 dåse hvide butterbeans
ca. 1/2 dl olivenolie
1 håndfuld persille
urtesalt
Sådan gøres det nemt:
Skær din butternut i små tern og kog til de er møre – ca 20 min. Kommes i minihakker sammen med 1/2 dåse hvide butterbeans – klar til brug, 1 håndfuld persille, lidt salt og olie til ønsket konsistens. Køres til ensartet masse. Kommes i skål/glas og opbevares i køleskab.
Du kan istedet for olie – bruge yoghurt natural eller lignende – så bliver den lidt mere “cremet”. Men jeg er jo vild med olie og de sunde fedtstoffer, så jeg bruger min gode olivenolie.
Brug butternut-creme som dip eller som “pålæg” til rugbrød eller dit knækbrød.
Den smager også super godt til pastinakfritter – se opskrift andet steds på siden 🙂
God fornøjelse.