Vi havde en aften lyst til et nybagt madbrød.
Jeg fandt inspiration til et på hjemmesiden: madenimitliv.dk.
I forhold til mine valg ændrede jeg i ingredienserne, så opskriften ser sådan ud:
- 1 dk lunkent vand
- 1 dl lunkent havremælk
- 1/2 pakke økologisk gær
- 1 tsk urtesalt
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk tørret ramsløg eller rosmarin
- 1/2 dl soyayoghurt
- 150 gr glutenfri havremel
- 100 gr groft hvedemel
- 2 spsk olivenolie
Sådan gøres det nemt:
Kom vand og mælk i en skål og rør gær ud heri. Tilsæt tørstoffer og rør rundt i skålen. Tilsæt olien til sidst. Rør sammen til en glat men lidt klistret dej.
Kom dejen på en plade med bagepapir – ca 20 cm i diameter og 2-3 cm høj. Når brødet er pænt og glat skæres ridser i brødet. Krydr med urtesalt og tørret ramsløg (eller rosmarin).
Sæt brødet i en kold ovn på 225 gr. (Almindelig ovn). Bages i ca 20-25 min. Server brødet lidt lunt og det er bedst samme dag. Kan sagtens fryses..
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!