Lækre og nemme knækbrød!

Der findes udtallige opskrifter på knækbrød. Jeg har for mange år siden fundet denne opskrift på nettet og bruger den idag – blot uden hvedemel. Istedet bruger jeg quinoamel, som indeholder flere næringsstoffer og er samtidig glutenfri.

1 dl (glutenfri) havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerne
3,5 dl (hvedemel/speltmel) eller quinoamel (købes i helsekost)
2 dl vand
1 1/4 dl. olivenolie
1 tsk bagepulver (fåes også glutenfrit)
lidt salt

Så let gøres det:

Rør tørstofferne sammen og tilsæt olie samt vand. Rulles ud mellem to stykke bagepapir og skæres i firkanter inden de bages i ovnen 15-20 min ved 200 grader. Der er til 2 plader.

Brug knækbrød som et mellemmåltid, en del af madpakken, snack om eftermiddagen eller som en del af morgenmaden, hvis du har svært ved at indtage morgenmad.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *