Lækre og nemme knækbrød!
Der findes udtallige opskrifter på knækbrød. Jeg har for mange år siden fundet denne opskrift på nettet og bruger den idag – blot uden hvedemel. Istedet bruger jeg quinoamel, som indeholder flere næringsstoffer og er samtidig glutenfri.
1 dl (glutenfri) havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerne
3,5 dl (hvedemel/speltmel) eller quinoamel (købes i helsekost)
2 dl vand
1 1/4 dl. olivenolie
1 tsk bagepulver (fåes også glutenfrit)
lidt salt
Så let gøres det:
Rør tørstofferne sammen og tilsæt olie samt vand. Rulles ud mellem to stykke bagepapir og skæres i firkanter inden de bages i ovnen 15-20 min ved 200 grader. Der er til 2 plader.
Brug knækbrød som et mellemmåltid, en del af madpakken, snack om eftermiddagen eller som en del af morgenmaden, hvis du har svært ved at indtage morgenmad.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!